Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου


Προς το προεδρειο του συλλογου διοικητικου προσωπικου παν/μιου αθηνασ 
Αθήνα 16  Μαΐου 2011

Μετά τις εκλογές της 10ης Μαρτίου 2011, το Δ.Σ. του συλλόγου μας έχει συνέλθει σε συνεδρίαση μία και μόνη φορά, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει προεδρείο.
Το γεγονός ότι το Δ.Σ. δεν έχει συγκληθεί στους δύο μήνες που πέρασαν έκτοτε (ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη το ότι μεσολάβησαν οι διακοπές του Πάσχα) είναι κατά την άποψή μας -επιεικώς- αδικαιολόγητο.
Ειδικότερα, σε μια περίοδο που:
- Καθημερινά αναδεικνύονται θέματα και προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο ΕΚΠΑ.
- Η επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας
- Το κοινωνικό κράτος και οι δομές του υπονομεύονται και διαλύονται.
- Η επιβολή των μέτρων που προτάσσουν το Δ.Ν.Τ. και η κυβέρνηση γίνεται μέσα σε ένα κλίμα ακραίου αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής.
Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης του Ιδρύματος οφείλει να παίρνει θέση και να είναι παρών. Τόσο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών και την επίθεση που δέχεται η δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και όλα τα ζητήματα που μας αφορούν ως εργαζόμενους.
Θεωρούμε αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. με θέματα:
- Πρόγραμμα δράσης, στόχων και διεκδικήσεων
- Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για την παρουσίαση στους συναδέλφους του προγράμματος δράσης, τον εμπλουτισμό και την έγκρισή του από μέρους τους

Τα μέλη του Δ.Σ.
Ζαχαρίας Τριγάζης
Μαρλέν Λογοθέτη