Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γενική απεργία 11.5.2011


                                                                                                
«Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει κανείς να γεννηθεί,  είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση.»
Γιάννης Σκαρίμπας



Αν ο σκοπός που γεννηθήκαμε είναι να ζούμε ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όταν εφαρμόζονται πολιτικές που θίγουν βάναυσα την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τότε δεν μπορεί παρά να ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ, να ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ. 

Αν οι κυβερνώντες δεν λογαριάζουν την οργή και την αγανάκτησή μας και συνεχίζουν απτόητοι τις αδιέξοδες πολιτικές τους,
τότε πρέπει να σκεφτούμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να μας λογαριάσουν ως ανθρώπους, ως πολίτες.

Όταν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας, που είναι το θεμελιώδες και ασφαλές κριτήριο μιας ευνομούμενης κοινωνίας δικαίου και ανθρωπιάς, καταστρέφονται τότε δεν φθάνει μόνο η οργή, η αγανάκτηση, αλλά πρέπει να αναλάβουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη να τα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Αν τα κοινωνικά αγαθά της δουλειάς, της μόρφωσης, της περίθαλψης, της παροχής δημοσίων υπηρεσιών, της κοινωνικής προστασίας επιθυμεί το κράτος να τα βγάλει από την ευθύνη του και να τα παραδώσει βορά στις δυνάμεις της αγοράς, ο κόσμος της εργασίας και του πολιτισμού οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του και να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ.

ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Οι δομές της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας και δημόσιων υπηρεσιών οικοδομήθηκαν από το υστέρημα του λαού και είναι περιουσία των πολιτών.
Δεν έχει το δικαίωμα καμία κυβέρνηση να τα παραδώσει στους τοκογλύφους  στους κερδοσκόπους αυτούς που με την απληστία τους μας οδήγησαν στην κρίση.

Αν ως πολίτες τούτης της χώρας που με πολύχρονους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες διεκδικήσαμε την κυριαρχία της, την κατοχύρωση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων βλέπουμε καθημερινά τους εκπροσώπους της τρόικας να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση τι θα αφαιρέσει, τι θα καταργήσει, τι θα πουλήσει, δεν φτάνει να ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ, οφείλουμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ στο όνομα της κρίσης που αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι εκείνοι, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια και στις νέες γενιές το δικαίωμα στην ελπίδα και το όνειρο.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.  ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Ο καθένας μας  ας προβληματιστεί πάνω σε αυτά που τώρα συμβαίνουν και αυτά που έρχονται. Ας καταπολεμήσουμε τη δύναμη της αδράνειας και να βρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στους κοινωνικούς αγώνες.

Στις 11 Μαΐου 2011
στην Γενική Απεργία και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ και θα μας λογαριάσουν.

Ας πάρουμε κουράγιο ο ένας από τον άλλον για να συνεχίσουμε.

Ας κάνουμε το χρέος μας για να μπορέσουν οι νέες γενιές και ερχόμενες γενιές να ζήσουν σε συνθήκες δικαιοσύνης, ανθρωπιάς, και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων

Μας αξίζει μια καλύτερη ΖΩΗ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.




Ζαχαρίας Τριγάζης
Μέλος Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ