Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρόταση για συνεδριαση του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Αθήνα 21 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ :  Το Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ


Συνάδελφε Πρόεδρε,
Συνάδελφε Γραμματέα,

Τα αντικοινωνικά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης παίρνουν χαρακτήρα καταστροφικού τσουνάμι.

-         Νέο συμπληρωματικό πακέτο λιτότητας για το 2011.
-         Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
-         Εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας.
-         Απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο μέσω μετατάξεων.
-         Εξίσωση αμοιβών εργαζομένων στο δημόσιο με αυτούς του ιδιωτικού τομέα (ομιλία Πρωθυπουργού στο συνέδριο του περιοδικού Εκόνομιστ).
-         Επικουρικές συντάξεις στο στόχαστρο.
-         Νέοι φόροι, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες των μισθοσυντήρητων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν περιμένουν νόμο για να επιτελέσουν το έργο της υπονόμευσης και διάλυσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αποφασίζουν και διατάσουν.  Κλείνουν 24 Τμήματα ΤΕΙ και 1 Τμήμα ΑΕΙ.
Τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπέμπουν SOS (Α.Π.Θ., Ε.Μ.Π., Α.Σ.Κ.Τ., ΤΕΙ Πειραιά, Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Παν/μιακά Νοσοκομεία …..).

Η Ομοσπονδία τι κάνει ; Περιμένει πότε θα κατατεθεί ο νόμος για να δραστηριοποιηθεί, να δραστηριοποιήσει του Συλλόγους μέλη και τους εργαζόμενους ;

Τώρα γίνεται επιτακτική ανάγκη η δραστηριοποίηση της Ομοσπονδίας, των Συλλόγων και των εργαζομένων μέσα από ένα πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης.

Δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή. Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στις υπηρεσίες πρέπει να κάνει κάτι για να μην μας αφήσουν πίσω οι εξελίξεις, αν δεν μας έχουν αφήσει ήδη.

Γι΄ αυτό προτείνουμε ανοικτή συνεδρίαση του Κ.Σ.  στην  Αθήνα  έως  τις 3 Ιουνίου 2011 το αργότερο  με την συμμετοχή των Συλλόγων για να συναποφασίσουμε ένα πρόγραμμα δράσης και αγώνα.

Συναδελφικά
Τα μέλη του Κ.Σ.
Πετρόπουλος Γιώργος
Τριγάζης Ζαχαρίας